8/5/12

Αχ αυτή η Ελλάδα...

 Ξεκινώ με έναν αναστεναγμό...αχ...γιατί δεν μπορώ να πιστέψω όλα όσα ακούω...όλα όσα άκουσα σήμερα. Όμως ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα. Θα είμαι σύντομη.
Σήμερα όπως ξέρετε ξεκίνησαν πάλι τα σχολεία μετά τα ευτράπελα της Κυριακής. Και ποιο καλύτερο μέρος από ένα σχολείο για να ακούσεις τις άρχουσες απόψεις για την επικαιρότητα; Πάω δευτέρα λυκείου και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ψήφισα, ούτε εγώ αλλά ούτε και οι συνομήλικοί μου. Όμως αυτό δεν μας περιορίζει από το να έχουμε άποψη. Σήμερα άκουσα γνωστούς μου να υποστηρίζουν απροκάλυπτα τη Χρυσή Αυγή -αυτό δεν διαδραματίστηκε μπροστά μου ευτυχώς αλλά μέσω social media- και άλλους να θέλουν να καθαρίσει το κέντρο από μετανάστες με κάθε κόστος...Άκουσα άλλους να λένε πως υποστηρίζουν κάτι έτσι, επειδή τους ήρθε, άλλους να απαξιώνουν τους πάντες και τα πάντα, άλλους να μην λένε τίποτα και μια συντριπτική μειοψηφία να νιώθει αγανακτισμένη από το φασισμό και την ανηθικότητα.
Με λυπεί η αλήθεια είναι πως νέοι στην ηλικία μου υποστηρίζουν το φασισμό. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Και δεν θέλω κιόλας.
Όσοι δεν είδατε Ράδιο Αρβύλα χθες χάσατε! Δεν βλέπω συχνά -γενικά δεν βλέπω πολύ τηλεόραση- όμως χθες άξιζε. Είτε συμπαθείτε είτε όχι τον Κανάκη ως πρόσωπο, θα τον λατρεύατε με αυτά που έλεγε. Ορίστε...
‎"Για πλάκα πρόκειται όλο αυτό που έγινε...μια κακόγουστη πλάκα. Θα έχουμε μια ευκαιρία να τη διορθώσουμε αυτή την κακόγουστη πλάκα που κάναμε...
Δεν νομίζω ότι κανένας μας θέλει να δεχτεί μέσα σε αυτή τη χώρα ότι υπάρχουν 440.000 φασιστές και 440.000 νεοναζί στην Ελλάδα.
Συγγνώμη αλλά δεν το δέχομαι αυτό. Κανένας δεν το δέχεται.
Δεν μπορεί σε μια χώρα με αυτή την ιστορία, μ'αυτούς τους τρομακτικούς αγώνες για ελευθερία, σε μία χώρα που αγαπάμε την ελευθερία -βέβαια είμαστε στα όρια της ασυδοσίας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα- δεν μπορεί να έχουν εμφανιστεί ξαφνικά 440.000 φασίστες και 440.000 νεοναζί. "

Αυτά από εμένα.
Εις το επανιδείν!

α! αύριο έχω γενέθλια!(δεν μπόρεσα να κρατηθώ το είπα!)
οι εντυπώσεις όμως της 9ης Μαΐου, σε άλλο post!
φιλιά!

και κάτι για το κλείσιμο...
φυσικά και η ζωή είναι ωραία.
πάντα ήταν και πάντα θα είναι.
όλα τα άλλα είναι απλά μουτζούρες
σε μια πανέμορφη ζωγραφιά.
και η γόμα είναι στα χέρια μας...

6 σχόλια:

 1. Η Χρυσή Αυγή είναι κοινωνικό φαινόμενο!!Όταν πάψουν οι συνθηκες που την ενισχύουν θα ξεφουσκώσει!!Επιπλέον δεν είναι φασισμός αλλά νεοφασισμός!!Ο Φασισμός πέθανε το 1945 ηττημένος ολοκληρωτικά!!Και τέλος όσοι την ψήφισαν δεν είναι φασίστες,είναι άτομα απελπισμένα,που η παράνομη μετανάστευση τους έχει πλήξει ολοκληρωτικά και επεδιωκαν να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα ψηφίζοτνας ένα κόμμα που είχε αντικαταστήσει το κράτος λόγω της παντελούς απουσίας τους!!Δεν είναι θέμα μνήμης,είναι θέμα αναγκών!!Για αυτό χαλάρωσε και απόλαυσε το γεγονός του ξεφουσκώματος της!!!

  Σε χαιρετώ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναζισμός-νεοναζισμός, φασισμός-νεοφασισμός δεν βλέπω διαφορά, παρά μόνο στις ηλικίες που απευθύνεται. Οι λέξεις μπορεί να αλλάζουν αλλά η ουσία είναι η ίδια...(διόρθωσέ με εάν κάνω λάθος)
   Με θλίβει ειλικρινά όμως που σε τέτοιους δύσκολους καιρούς αντί να προσπαθήσουμε για τη διασφάλιση της δημοκρατίας, κάνουμε το ακριβώς αντίθετο. Πες το άγνοια, πες το βλακεία, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Νέοι άνθρωποι-γιατί κατά βάση νέοι άνθρωποι δώσαν το 7%- και περιοχές στις οποίες είχαν γίνει επί χούντας ομαδικές δολοφονίες, ψηφίσαν ένα αντιδημοκρατικό κόμμα.
   Αντίδραση το λες; Εγώ το λέω βλακεία. Και ελπίζω σε ένα μήνα να αλλάξει!
   Σε φιλώ! :)
   Και θα το απολαύσω πίστεψέ με όταν τους πετάξουμε έξω από τη Βουλή!

   Διαγραφή
  2. Ο φασισμός και ο ναζισμός είναι φαινόμενα ιστορικά,με εξωτερικές ομοιοτητες και κοινά στοιχεία αλλά σημαντικές διαφορές!!Σήμερα το κάναμε στο πανεπιστήμιο!!!:Ρ

   Δεν θεωρώ ότι υπάρχει δημοκρατία άρα αυτό που μου λες δεν το αναγνωρίζω!!:)

   Όχι και πολλοί μεγάλοι το ψήφισαν!!Είναι φαινόμενο και δεν αντιμετωπίζεταιμε το να τους βρίζουμε!!

   Σε χαιρετώ!!

   Διαγραφή
  3. Ούτε εγώ πιστεύω πως αντιμετωπίζεται με το βρίσιμο...παιδεία...αυτό χρειαζόμαστε...
   Άσχετο αλλά...τι σπουδάζεις;

   Διαγραφή
  4. Ιστορία!!Άρα καταλαβαίνεις!!:Ρ:Ρ:Ρ

   Διαγραφή
  5. ααα! οπότε σαφώς και ξέρεις πολλά περισσότερα!
   :)

   Διαγραφή

χμμ...