18/8/12

Και το για πάντα χάθηκε στη ματαιότητα...για πάντα.

          Την ημέρα μες τη σκέψη της και τη νύχτα στο όνειρό της. Ποτέ της δεν τον ξέχασε. 
Εκείνος την παρακαλεί, της φωνάζει να έρθει κοντά του και η φωνή του αντηχεί στο κενό της απουσίας της. Δεν τον ακούει. Δεν θέλει πια να ανασαίνουν τον ίδιο αέρα. Κουράστηκε να ελπίζει και να εμμένει στο ελάχιστο που της προσφέρει μονάχα όποτε θέλει αυτός.
'Θα φύγω' του είχε πει κάποτε. Εκείνος όμως γέλασε. Δεν την πίστεψε. 'Για πάντα μαζί' του είχε υποσχεθεί άλλοτε εκείνη και θυμόταν αυτή τη μακρινή υπόσχεση. Δεν μπορούσε να φύγει, όχι. Δεν πρόκειται να τον άφηνε. Πάντα ξαναγυρνούσε αργά ή γρήγορα. Πριν καν προλάβει να την αναζητήσει.
          Και αυτή τη φορά θα γυρνούσε. Φυσικά και θα γυρνούσε. Δεν χωράει αμφιβολία. Όμως, πού είναι; Γιατί αργεί; Γιατί οι φωνές του δεν παίρνουν απάντηση; Όχι όχι, θα γυρίσει. Πάντα γυρίζει.. 
          Πόσος καιρός έχει περάσει; Μήνες; Χρόνια; Εκείνη είναι ακόμη μακριά. Αργοπεθαίνει μακριά του γιατί ανασαίνει έναν αέρα δηλητηριασμένο μα αρνείται πεισματικά να γυρίσει στο αντίδοτό της.
'Έτσι είναι οι αγάπες, θα είναι για πάντα νομίζουμε.. Σ'αγαπώ, μα κάποιες αγάπες δεν είναι γραφτό να ζούνε μαζί...Να το θυμάσαι, όμως, εγώ θα σ'αγαπώ για πάντα και ας μην με πίστεψες ποτέ όταν στο έλεγα.. και ας μην κατάλαβες ποτέ τι εννοούσα. 
          Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια στο γράμμα που του έστειλε. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που έμαθε νέα της... 
          Και μετάνιωσε, πόσο μετάνιωσε και πόσο μετάνιωνε από τότε και έπειτα. Μετάνιωνε που δεν μπόρεσε ποτέ του να καταλάβει... μέχρι που ήταν πολύ αργά... Και το για πάντα χάθηκε στη ματαιότητα...για πάντα.

8 σχόλια:

 1. Όμορφο, θλιβερό.. αληθινό..
  Πράγματι, μερικές φορές η αγάπη δεν είναι αρκετή...

  Καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όντως δεν είναι αρκετή...
   καλημέρα και από εμένα.

   Διαγραφή
 2. Πολύ ωραίο!
  Είναι αλήθεια, αν και δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί...
  Γιατί η αγάπη δεν είναι συχνά, αρκετή;...
  Φιλάκι:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αναπάντητες απορίες...
   Σιγά μην μας κάνουν την τιμή να απαντηθούν!
   :)
   Φιλια♥

   Διαγραφή
 3. μελαγχολία και θλίψη. όλοι λίγο πολύ τα έχουμε ζήσει. τα λόγια σου μου μετέφεραν εικόνες στο μυαλό.. καλή Κυριακή μικρή μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ όμορφο και εμπνευσμένο, όπως και τα άλλα. Καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

χμμ...